<< Back

SKYLINE VILLAGE RESIDENTIAL

Residential
SKYLINE VILLAGE RESIDENTIAL

Located in the foothills of Corona, California, the Skyline Village is an 82-unit, luxury, market-rate condominium project.  The project consists of a series of three-story residence over tuck-under parking.  Each unit has it’s own rooftop terrace with views to the surrounding mountains and horizons of the Corona foothills.

EXTERIOR DESIGN LANGUAGE

The exterior design language of the buildings is inspired by the Brownstones of urban cities found in New York and San Francisco.  The metal panels and full brick veneer help established this unique aesthetic.  Rooftop terraces with outdoor BBQ and covered seating areas with views towards the foothills to the south and the mountains in the distance looking north complete this living experience.

INTERIOR DESIGN LANGUAGE

Through the use of exposed concrete flooring, exposed wood framing elements and industrial lighting fixtures, the interiors of each of the units have a loft-like feel to them.  Complete open chefs kitchens and high-end bathroom fixtures are additional amenities.  Exposed steel-framed staircases with stainless steel cable-railings define one side of each of the units and huge expanses of windows open up to the various views of the Corona Foothills beyond.

 

HARDSCAPE AND LANDSCAPE DESIGN

The landscape design of the project is based on the introduction of two small, urban-inspired “pocket parks” located at the interior of the complex.  A central recreation center contains a lap pool, BBQ area and an elegant fire pit, spaces all further defined by the use of festoon lighting strung high above.

Two amenity buildings, designed as very simple yet elegant modernist boxes house a yoga studio, a hot-yoga studio, an executive gym, a conference room/dining room and public restrooms accessible from both the interior and the pool deck.  A vegetative roof across both buildings allow for a better visual experience for the residential units on the upper floors that surround the pool area.

 

This project was designed in conjunction with Alex Gentile of 

m+g DESIGN based in Mallorca, Spain. 

CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-1
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-2
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-3
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-4
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-5
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-6
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-7
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-8
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-9
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-10
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-11
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-12
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-13
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-14
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-15
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-16
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-17
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-18
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-19
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-20
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-21
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-22
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-23
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-24
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-25
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-26
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-27
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-28
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-29
CORONA-FINAL CONCEPT DESIGN-30