<< Back

PEALO FAMILY RESIDENCE – YORBA LINDA, CALIFORNIA

Custom Single-Family Residential
PEALO FAMILY RESIDENCE – YORBA LINDA, CALIFORNIA

VIEW LOOKING SOUTH ACROSS THE POOL TOWARDS THE FAMILY ROOM ADDITION

The Pealo Family Residence is a one-story, single-family residence located on a hillside lot in the City of Yorba Linda.  The project consists of adding a Family Room, Dining Room and Kitchen remodel to the existing house and adding a swimming pool, spa and landscape terraces at the existing hillside.  The Family Room is conceived as a small tower element with a vaulted, heavy-timber roof structure and a large expanse of sliding glass doors opening out to the pool area.  The Dining Room is a small, formal space that leads out to a formal, private garden area.

In the compact rear yard a small Inglenook has been introduced on the exterior of the fire place creating a very intimate night time gathering space.  The existing hill has been carved into small alcoves for a BBQ area and a sun-bathing terrace and a large stair leading to a small lookout terrace at the top of the hill.  A simply detailed, elegant wood trellis element marks the east side of the pool at the existing house and draws views from the Family Room out towards the north side of the pool area.

SITE PLAN / FLOOR PLAN AND LANDSCAPE / HARDSCAPE PLAN

SITE PLAN / FLOOR PLAN AND LANDSCAPE / HARDSCAPE PLAN

AERIAL VIEW LOOKING NORTH WEST

AERIAL VIEW LOOKING NORTH WEST

AERIAL VIEW LOOKING NORTH

AERIAL VIEW LOOKING NORTH

AERIAL VIEW LOOKING SOUTH EAST

AERIAL VIEW LOOKING SOUTH EAST

AERIAL VIEW LOOKING SOUTH

AERIAL VIEW LOOKING SOUTH

EYE LEVEL VIEW LOOKING SOUTH

EYE LEVEL VIEW LOOKING SOUTH

EYE-LEVEL VIEW LOOKING SOUTH ACROSS THE POOL TOWARDS THE FAMILY ROOM ADDITION

EYE-LEVEL VIEW LOOKING SOUTH ACROSS THE POOL TOWARDS THE FAMILY ROOM ADDITION

EYE-LEVEL VIEW LOOKING NORTH TOWARDS THE OUTDOOR INGLENOOK

EYE-LEVEL VIEW LOOKING NORTH TOWARDS THE OUTDOOR INGLENOOK